tisdag 31 juli 2007

Danmark igen






Bilden överst kommer från Köpenhamn och är en butik och galleri som såg mycket mysig ut. Men på dörren stod det att det var inträde 40kr... Eftersom vi hade bråttom fick det vara och jag utforskade det inget mer. Jag hade helt för mig att butiken hette Stig P eller något liknande (att man aldrig skriver upp eller tar ett kort på skylten) men det verkar vara en klädbutik. Ja någon annan med bättre koll kanske kan klura ut detta. Sedan är det två bilder på samma butik som tyvärr var stängd då jag besökte Köpenhamn, Magnolia heter den, stod och kikade i fönstret och det verkade också vara en mysig butik.

måndag 30 juli 2007

Lite gott & blandat

När jag och sambon var på väg neröver Sverige stannade vi till i Karlstad och där fann jag en jättemysig butik som heter noll54, det fanns massor med fina grejer där, speciellt ett litet glasfat på fot som jag verkligen ångrar bittert att jag inte köpte.
Här är en bild på mammas fralla som myser i solen. Dom små liven är söta men den ljuva uppsynen kan bedra för de fjärtar friskt och det är inte en doft av rosor precis...

Det här hittade jag i sambons garderob, ett jättefint silverfat som han ärvt av sin farfar. tror det ska få stå på mitt nymålade vita skåp=). Bild på det kommer senare då jag tagit ett. Ha en jättehärlig dag!!!

lördag 28 juli 2007

Inköp i Danmark II







Änteligen fick jag upp bilderna, kändes som om det tog hundra år... Det här köptes in på en butik som ligger mitt i Köpenhamn. Sostrene Grene (rätt?) heter butiken och är nog den enda butiken som kändes som riktigt billig. Jag gillade min emaljskål rejält och ångrar att jag inte köpte den större också, tänk att man aldrig lär sig! Godis blev det också, ena struten försvann i ett nafs då jag låg på soffan och läste nya Gård och Torp. En liten vinkaraff och randig duk trillade också ner i korgen, och för att kunna bära allt så behövdes en tygkasse också köpas in, åtminstonde var det den förklaringen sambon fick höra... Hoppas ni får njuta av en trevlig helg allihopa! Kram på er!

fredag 27 juli 2007

Danmark III

Det här kortet "tjuvknäppte" vi på en helt underbar gård i Hellerup som ligger nära Köpenhamn. Det var så mysigt att jag fick gå förbi, stanna och låtsas leta efter någonting i väskan samtidigt som jag sneglade och dreglade... Kortet gör absolut inte verkligheten rättvisa kan jag säga, det var mycket mysigare än vad det ser ut!
Det finns så många fina detaljer på saker som annars kan anses väldigt fula, den här vattenutkastaren gillade jag, tänk om man kunde få sådana här på ens egna hus! Den här fanns på en gata i Köpenhamn.

onsdag 25 juli 2007

Inköp i Danmark


Den här köpte jag i Hellerup på en butik som hade ett stort reabord utanför butiken som heter Kop & Kande.
Trådkorgen fick också följa med ner i kassen på samma butik, gillar trådslöjd skarpt så jag var jättenöjd med mina "billiga" inköp. Det om är trist med Danmark är den danska kronan, allt känns mycket dyrare att köpa. Besökte butiken Fil de Fer och där var det massor med fina saker, men det mesta omöjligt att handla om man inte har en tjock plånbok, men inspirationen behövde man inte betala för;). Vi gjorde även en kort tur till Tyskland (Puttgarten) och där inhandlades lite starkare varor och även den här söta godisburken fylld med goda hårda godisar, perfekt för mig som är en riktig gottegris... Nu är det äntligen sol här hemma så nu ska jag gå ut och njuta!
Fler inköp gjordes också, tar dem en annan dag!

Danmark II


Här kommer några fler bilder som hör ihop med förra inlägget. Butiken nedan var så himla söt, det fanns massor med jag-vill-ha saker där.




Vackert hus efter kusten. Jag handlade några saker också, dom får ni sen senare när jag packat upp och fotat.=)

Danmarksresan


Nu är jag tillbaka! Kom hem imorse kl 04:30, gick direkt och lade oss och nu finns en hel del att göra hemma, men jag gör ett inlägg nu så återkommer jag imorn. Jag tog aldrig med datorn så det blev inget bloggat under resan, men jag har desto mer att berätta nu istället. Jag och sambon åkte som sagt på fredag och bodde vid västkusten första natten. Dagen efter fortsatte vi till Helsingborg och tog färjan över till Helsingör. Därifrån åkte vi efter strandvejen och gjorde några stopp efter vägen. Bland annat i Nivå där vi intog en fika samtidigt som vi tittade på de som vindsurfade. Alldeles innan man kommer in till Köpenhamn så finns en by som heter Hellerup som jag blev förtjust i, här kommer några bilder därifrån och från resan efter kusten i Danmark. Det fanns otroligt många vackra hus där kan jag lova!

onsdag 18 juli 2007

Presentöppning

Den här jättefina bröd/potatisstickan låg i min brevlåda i går när jag kom hem från en hel dags målande hos föräldrarna, det piggade verkligen upp. Tack Maria från Maria-jag-blommar!=). Tidigt i morgon bär det iväg nedåt södra Sverige, på lördag åker vi över till Danmark och stannar tills på måndag då vi återvänder till Svensk mark. Bilder kommer naturligtvis, vi tar nog med datorn så det kanske tom kommer några innan vi kommer hem. Kram

Jag har upptäckt att jag missat att läsa kommentarer som läggs till i äldre inlägg, ursäkta! Nu är det åtgärdat genom att jag får ett mail varje gång en kommentar kommer in på sidan.

Himmelrommet




Jag måste bara få visa en sida som jag ramlade över där man kan få gå in och titta hur det ser ut hos andra i deras hem och få lite tips på man själv skulle kunna göra. På sidan finns även finfina grejer som man gärna skulle vilja shoppa...

Ps. På fredag åker jag och sambon till Danmark, ska bli så kul! Ge gärna tips ni som har koll! Gärna på trevliga besöksmål nere i södra Sverige också. Ds


Ingen badväder precis


Tänk att solen aldrig ska få titta fram. I går åskade det när vi var borta så när vi kom hem hade telefonen gått sönder (tur att det inte var mer). Eftersom vårt hus ligger väldigt högt så brukar det alltid vara något som går sönder varje sommar pga åskan. Ett år gjorde åskan av sig med två telefonmodem, det var inte så kul. Nu brukar vi rycka ur det mesta innan vi åker bort om vi anar att åskan ligger i luften.
Jag är en riktig badkruka, då kan jag ta och duscha utomhus om jag skulle vilja istället. Vi har en dusch på baksidan nedaför altanen, det är lite mysigt att kunna gå dit och slippa gå in. Visserligen måste solen skina för att vattnet i behållaren ska värmas upp till en accepterad nivå, men den är också som ett smycke i trädgården också, så jag får väl titta på den tills solen vågar visa sig igen.

tisdag 17 juli 2007

Gjutjärn

Nu har helgen gått och det är redan tisdag! Har haft fullt upp i helgen, har bl.a varit en hel del ute på sjön med båten (då vädret tillät) och umgåtts med gamla vänner som jaginte träffat på månader. Hoppas ni också haft en trevlig helg!

Jag är verkligen förtjust i gjutjärn, så jag tänkte ha det temat idag. Först ut är en lampa i gjutjärn som vi hittade i en skrothög ute på gården, den var då rostig och delarna var utspridda och låg lite här och där. Men efter lite behandling är den riktigt snygg och en ny kostar en smärre förmögenhet så då slapp vi den kostnaden.




Det här är en fot till ett parasoll, såg den på ett fik och frågade vart de köpt den, det visade sig att det var på ett ställe som liknade ÖB som sålde den för en billig peng.=)

Det här fick sambon i present av mig för några år sedan, det är ett skrapjärn och ett likadant (förutom trycket) finns på Gysinge byggnadsvård, men det här var någon hundralapp billigare (herregud vad snål jag låter*fniss*).

fredag 13 juli 2007

Stormar och hagel













I går började molnen att torna upp sig rejält och plötsligt small det som bara den, jag och sambon rusade runt som skållade råttor och ryckte ur dator, dvd, telefon osv osv. Sedan gjorde vi te och satte oss på verandan. Det var jättemysigt att sitta och se blixtarna fara runt på himlen och höra åskknallarna vina samtidigt som vi fick sitta skyddade. Efter ett tag började det hagla, det blev större och större korn tills slut var hela gräsmattan fylld med hagel och det såg ut som det snöat. Sambon skulle försöka ta sig ut för att rensa en ränna som satts igen, han kastade sig in igen efetrsom det var som att få småsten i huvudet. Det är helt sanslöst att det kan bli sånt väder i juli. Min stackars humle som klättrar utefter ett rep vid furstukvisten blev aningen nedkyld... Hoppas ni alla får en jättetrevlig helg, själv ska jag lyssna på folkmusik och dansa gammeldans;)

onsdag 11 juli 2007

Uthuset

Det här var ett av fynden jag gjorde i uthuset. Det är som ni kanske ser en hållare för presentpapper och snören. Ett papper med julmotiv sitter faktiskt kvar, även om det är något medfaret. Sedan hittade jag trälådor av olika slag och ett rejält vagnshjul. Ska fortsätta rota där senare, men det var rejält med musskit där så det blir med handskar och andra kläder...

Skönskrift


Jag har läst på flera bloggar om att kopiera en vacker handskriven text och använda som prydnad på olika sätt. I boken Vit jul, skriven av Susanne Magelund finns sådana vackra handskrivna papper att kopiera av, hela boken är full av trevliga tips i övrigt, så den kan rekommenderas. Hos Bokus var den slutsåld, men bibliotek borde annars ha den.


tisdag 10 juli 2007

Glömskan...


Jag glömde förstås kamerasladden, så nu kan jag inte visa mina nyförvärv, buhuu. Jag visar min lykta från Dekåren i Åre och en ros i vas så länge. Har även uppdaterat lite i mina länkar.

måndag 9 juli 2007

Regn regn och regn

Fy vad det är trist när det bara regnar hela tiden. Var hemma i dag hos föräldrarna och hjälpte till att måla, mamma hade plockat in en härlig bukett blommor. Sambon har ett förråd ute på gården som jag knappt varit inne i, men nu ska det bli ändring på det. Jag har nämligen hittat lite skojiga saker där och ska rota runt för att se om det finns mer, ni ska få se bilder senare. Paret som lät bygga huset vi nu bor i hade föräldrar som ägde en butik och några av sakerna kommer troligtvis därifrån.

Bröllopet

I lördags var sambon och jag på bröllop, tog lite kort som jag ville visa er. Det var nästan 80 personer där så det var en hel del nya ansikten, vilket var kul. Jag hade på mig en klänning med tyll vars tyg ni ser här nedan. När jag frågade sambon vad han tyckte om min fina klänning fick jag till svar att:
-Jag tycker att den ser ut som en gammal gardin.
Och då menade han inte en fin gammal gardin utan en ful, det hördes på tonfallet nämligen. Jag kastade onda blickar på honom och tänkte att killar dom har då ingen koll alls.
Allt gick i vitt och grönt, det var otroligt fint. Vita linnedukar på borden med gröna ljuslyktor och små glaspärlor. Små linnepåsar i grönt med smaklig present i till alla gästerna och en rosa pion mitt på bordet som ni kan se nedan. Man skulle ju kunna tro att jag intagit en del alkoholhaltiga drycker med tanke på den dåliga skärpan på korten, men jag får skylla på en darrig hand eller dålig kamera (jag tror mer på det förstnämnda). En liten rolig detalj var att namnlapparna var fastsatta med en liten knappnål i ett grönt äpple.

Det här var det som fanns i de små gröna påsarna.

Buffébordet dignade av all mat.

Och grand finalé, den helt otroliga tårtan, visst är den läcker! Jag hoppas ni haft en jättetrevlig helg, min har varit jätterolig!

torsdag 5 juli 2007

Vår veranda före & efter

Några av er har säkert redan sett de här bilderna från min tidigare blogg på hur vår veranda såg ut innan vi målade den, men jag visar bilderna igen. Den användes mycket som förvaring tidigare, kanske pga att vi inte riktigt trivdes att vara där. Jag har mycket svårt för furu, i alla fall efter att det gått en sådär 20-30 år och den har mer blivit organge... Som ni ser på bilderna är det ingenting jag saknar, varken röran eller furun.
Den vita timrade väggen var tidigare mörkbrun och mörkblå, knepig kombination, det blev skönt att få lite vit färg där.

Vi har utsikt över vattnet från verandan, inte helt fel att inta sin frukost här på mornarna.


Jag hoppas ni får en jättetrevlig helg! Själv ska jag och pojkvännen på bröllop på lördag.