fredag 31 augusti 2007

Pyssel



Jag har målat om hela sovrummet, ska ta lite kort där i kväll och läga upp så att ni får se. Har även pysslat med lite annat i trädgården med hjälp av sambon som jag också lägger upp senare. Ha en jättefin dag!

torsdag 30 augusti 2007

Ovälkommet besök

I natt flyttade det in en familj i vårt hus, de har sprungit i skytteltrafik hela natten så vi har inte fått en blund. Hade gärna ringt störningsjouren om det funnits nån, nu blev det pojkvännen som fick ta emot anmälan. Han ska dit och knacka på i kväll och försöka göra någonting åt det. Han säger att han ska ta med sig en bricka med lite skinka och ost att bjuda på. Vad han inte ska berätta är att han har knutit fast fällorna i brickan så att de inte slinker iväg med dem, bara att lägga upp fällorna på brickan och sen bära ut… Och brickan? Nej, den får nog stanna uppe på vinden efter den gjort sitt. Ha en bra dag!
Råttjägaren Wilma

onsdag 29 augusti 2007

Fynd

Den här formen fyndade jag på en loppis för en tia! Passar perfekt att ha äggen i, istället för de stora otympliga äggkartongerna som annars äter all plats i kylskåpet. Hoppas ni får en trevlig kväll!

Mina inköp







Här är mina inköp, två silverfärgade ljuslyktor en glaslykta, vedkorg, glasfat på fot och en duk från House doctor som jag fick av min svärmor. Men jag kan lova att mer gärna hade fått sällskapa med de här sakerna;)

lördag 25 augusti 2007

Fler bilder från butiken





Jag låter bilderna tala för sig själv.

Gröna systrar


Här kommer lite bilder från butiken jag besökte den här veckan. Har många fler, men det gick så trögt att lägga upp dem att det får bli fler senare. Det var väldigt mysigt där, när vi kom låg filtar utlagda på gräsmattan som man kunde sitta på medan man njöt av det goda fikabrödet. Vi åt alla (i sällskapet) en urgod ananaspaj. Vi satt där och väntade att Feng shui experten skulle börja berätta, men efter vi väntat ett bra tag började vi skruva på oss, liksom andra som satt och väntade på samma sak som oss. En ur vårt sällskap gick och frågade när hon skulle börja, men fick då veta att hon inte skulle berätta inför oss alla utan vi fick gå fram och ställa frågor så svarade hon på dem. Oj oj, jag som har jättesvårt att komma på frågor så där rakt av, så vi fick tipset om några böcker som var läsvärda istället. Den ena hade jag redan, "Feng shui för hem och trädgård" och "Feng shui för svenska trädgårdar". Den sistnämnda ska jag se till att låna, så jag kan tyvärr inte ge några tips förutom det trist nog. Hade fullt upp med att måla i går, har tagit ett krafttag i sovrummet som var hemskt murrigt, bilder kommer när det blir klart!=) Tack för alla söta kommentarer! Hoppas ni får en trevlig helg! Kram!

måndag 20 augusti 2007

Feng shui i trädgården






För drygt en vecka sedan besökte jag en supermysig butik som ligger strax utanför Hudiksvall. Den heter Gröna systrar och är belägen i en lada som är omgjord till butik. Jag kan lova att man blir riktigt köpsugen där! Idag (tis), onsdag och torsdag (mellan 17-21) kommer Lotta Carlsson dit för att prata om Feng shui i trädgården (man får tydligen ta med en skiss över egen trädgård och få råd av henne också). Min svärmor vill att jag följer med henne och naturligtvis har jag tackat ja. Det är en liten bit att åka för oss, men det kan jag lova att det är värt. Så fort jag fotat det jag köpte ska jag lägga upp det här. Under tiden får ni se bilder som är fotat av dem själva.
Foto:Gröna systrar

söndag 19 augusti 2007

Kräftfest

Ja så var den årliga kräftfesten fullbordad. I fredags bjöd vi in till fest, det blev först en liten förrätt (syns på bilden), kräftor (förstås), västerbottenost och kantarellpaj, pastasallad och till det lite olika slags bröd mm. Jag är faktiskt inte så väldigt förtjust i kräftor och är nog den enda som småskriker varje gång när jag ska lyfta dem till fatet (observera att dom är totalt stendöda därtill...) jag tycker dom är lite småläskiga med sina spröt och klor som rafsar en på händerna när man rör dom*ryser*. Hoppas ni haft en underbar helg!

lördag 18 augusti 2007

Trevlig helg!

Nu i helgen har jag lånat sambons dator, men ska hämta hem min nästa vecka (även om den tydligen inte är riktigt kry och inte bör skrivas ut). Det får gå som det går, om den dör så var det väl meningen;)... Hade kräftfest i går, kommer att på måndag lägga upp bilder från det. Ha en fortsatt bra helg!

tisdag 14 augusti 2007

Present

Svärmor fyllde år förra veckan, vi planterade murgröna och pelargon i den här baljan från Jysk, hon blev så glad. Kommer nog inte att kunna lägga ut några inlägg förrän på torsdag eftersom jag är datorlös, min är på lagning hos min bror som hummat någonting om att den i princip är utdömd*snyft*. När man är student behöver man verkligen en dator och dessutom vill jag blogga då och då. Får fundera hur jag ska göra, har tittat efter bärbara som skulle kunna passa, det kanske blir en sån när mina skattepengar trillar in! Ha en bra kväll! Kram på er!

Senaste inköpen



När jag besökte Söderhamn passade jag på att köpa textilvaxduken ovan för 39kr/m på ÖB och 2 lyktor på Jysk för 59kr/paret. Billigt och bra.

Den här fick jag av min farmor som tyckte den var alldeles för brandfarlig. Jag målade om den direkt då jag kom hem, den blev mycket bättre i vitt.

Jag har besökt ett annat smultronställe som jag ska dela med mig bilder av så snart jag laddat upp dem, där ligger fokus på inredning och blommor. Mycket vitt men även lite färg, trä och trådslöjd.

måndag 13 augusti 2007

Ett smultronställe

Så i fredags var det dags för en liten tur till ett av mina smultronställen:Florsjö gård som ligger i Mo, strax utanför Söderhamn. Butiken är fylld av vita inredningsdetaljer och är belägen i ladan som syns ovan. Den är vitmålad i tak och på väggar, flera mysiga utemöbler finns placerade lite här och där i trädgården.
Här är deras underbart vackra hus (som jag tror även inrymmer butiken vintertid). En söt lekstuga står på tomten.
Jag beställde en urgod smörgås med kräftskjärtar och naturligtvis en bulle till kaffet;). Det är så mysigt, man väljer bord så kommer de ut med en nystryken duk och dukar upp allt det goda, det finns även mjuka kuddar att sitta på där.
Sambon valde en chokladtårta med hallonsås.

Under tiden vi satt där fick vi sällskap av några höns som undrade om vi glömt lite smulor under bordet. Ett ställe jag varmt kan rekommendera (och då menar jag inte under bordet;))!

Lusthuset





Vi håller ju som jag berättat tidigare på med att bygga lusthus. Vita Ranukler har byggt en lekstuga och har nog utgått efter samma ritning tror jag (den från Hus & Hem). Titta in hos henne för att se det superfina resultatet!

onsdag 8 augusti 2007

Fynd

Det känns som om jag håller på att brinna upp, och det är inte för att jag varit ute i båt i tre dagar och solat utan för att sambon har eldat i pannan och glömt att ändra så att värmen inte ska gå ut på elementen, så nu sitter jag här och svettas och temeperaturen har nått nästan 30C... Måste nog ta och svalka av mig...*pust*
Den här lilla pokalen fyndade jag på en loppis förra veckan för 8kr. Blev söt med en ros!

Och dessa hängare hittade min svärfar på en skrot som han tog hand om och som jag sedan fick! Inte helt fel med svärföräldrar;), de kanske får hänga inne i lusthuset som vi håller på att bygga, eller någon annanstans (tur att man får ändra sig, vilket jag gör hur ofta som helst). Jag har sett ett litet bord med 4 stolar som jag är hemskt sugen på, det är bara det att jag har lite samlarmani på just det (och mycket annat) och vi har redan så många bord med stolar att jag skulle kunna fylla några hus... Men det var så fint att jag inte kan släppa det... Ja ja, får väl se hur det blir, sambon ger väl mig onda blickar om jag nämner det i så fall, i allafall nu efter att ha gnällt om hur varmt det är inne;)

söndag 5 augusti 2007

Renoveringsobjekt


Här tänkte jag visa mitt senaste renoveringsobjekt som ursprungligen kommer från en släkting. Färgen var avskavd och ytan inte speciellt fin så den hamnade under penseln. Nu står den i vår långa hall, helt ok tycker jag. Har en korg med värmeljus från IKEA, även ljuskopparna kommer därifrån. Kandelabern har jag beställt från en tidning för länge sen, liknande har funnits på Indiska. Ljuslykta och större vas från en inredningsaffär liknande Sia, kotte från trädgårdsbutik.

torsdag 2 augusti 2007

Kakbak och bygge

I går var jag och några vänner iväg för att se och framför allt lyssna på Pernilla Andersson. Hon är verkligen jättebra med en härlig röst. I dag har jag bakat en cheesecake med passionsfrukt*mums*. Sambon och jag har även hunnit med att hyvla golvplank och lägga det på plats till lusthuset som håller på att ta form, så nu har vi i alla fall golvet färdigt-en liten bit på väg! Ha en bra helg ni alla! Kram