fredag 29 juni 2007

Trevlig helg!

Ha en trevlig helg och njut av ledigheten (ni som är lediga, ni andra får njuta så gott det går). Själv ska jag försöka hinna med att måla om en del möbler som stått och väntat sedan länge, kanske det blir gjort i helgen. Ovan är en stol från min gammelfarmor, en vas som jag köpt billigt på en rea och en kanna från Rörstrand (Tuna), den hittade jag hemma hos mina föräldrar ute i en bod, tråkigt nog är den limmad då den gång gått sönder. Och efter att jag sett i tidningen Hem & antik att den var värd en större summa pengar (hel då förstås) kan jag inte förmå mig att titta mer på just den sidan i tidningen eftersom jag grämer mig att jag inte räddade den tidigare (mamma råkade lämna den ute en frostnatt med vatten i...) så jag bläddrar snabbt förbi och låtsas att jag inte sett den... Ha en underbar helg! Kram!

torsdag 28 juni 2007

Inför helgen

Prismor hänger i träden, men de är ibland ganska svåra att se (för att inte tala om fotografera...).
Jag (eller rättare sagt sambon får hjälpa till lite på ett hörn) funderar på att göra hängare av ett järn och hänga en lykta i den som de gjort enligt ovan. Tycker det ser lite mysigt ut. Jag och mamma ska ta en tur till Uthuset som ligger i Gävle någon dag, ska bli mycket spännande efetrsom jag hört så mycket gott om det!

onsdag 27 juni 2007

En eh.. chokladboll och kaffe tack!

I går efter att jag och mina kompisar beställt fika väser en av dom till mig. -Vilken tur att jag kom på mig, höll på att säga negerboll istället för chokladboll, säger hon. Då börjar jag fundera på just det, för oss är det självklart att dessa små bakelser kallas negerboll och vi kopplar det absolut inte till en hudfärg. Det är helt enkelt som så att sedan vi var yttepytteliten har det hetat så för oss (enligt receptet i kokboken heter det också så). Jag har släktingar som är födda utomlands och adopterade och min familj har även varit "kontaktperson" för personer som kommer till Sverige från andra länder så jag är mycket öppen för andras kulturer. En av mina adopterade släktingar och jag hade ett samtal om just dessa bakverk som är så tabu, han är också uppfödd med att det inte alls är någonting konstigt med att säga negerboll. Det beror ju helt på vilka referensramar man har. När jag var yngre och innan debatten var i gång beställde jag en negerboll och en cola. Expediten lutade sig fram och väste till mig. -Fy på dig! Jag blev helt perplex, vad hade jag gjort som var så hemskt? Sedan berättar hon för mig att man minsann inte kallar bakverken för det. Om jag hade haft lite mod då hade jag sagt vad jag tyckte. Lite lustigt är att min släkting har själv varit dit och beställt just negerbollar, men då minsann säger hon ingenting! DET tycker jag är rasistiskt! Då gör hon verkligen skillnad på människor för att han är mörk och jag ljus! Han berättade att han alltid säger det när han beställer och INGEN har rättat honom... Det är någonting att tänka på. Jag hann att ta några kort på trädgård och fik som kommer här. Ha en underbar dag!
















Pioner & rosor

De här plockade jag in i går innan störtregnet kom. Pionerna är så känsliga att de tappar sina blommor när det regnar så hårt. I kväll ska jag träffa mina kompisar över en kopp kaffe och god kaka, det var hemskt länge sedan vi alla kunde vara med, vissa har jag inte sett på flera månader så det ska bli hemskt kul. Hoppas ni också får en fortsatt trevlig dag.


Mer trädgård

Tänkte visa upp några skönheter från mammas trädgård som blommar just nu. Hon har verkligen gröna fingrar och där har jag nästan aldrig sett ett ogräs...






måndag 25 juni 2007

Vår trädgård

Här kommer några bilder från vår trädgård, jag är ingen person med speciellt gröna fingrar så ogräset får gro lite här och där. Det finns gamla ritningar över vår trädgård som en arkitekt gjort för rätt länge sedan, det är lite kul faktiskt även om vi tog bort en massa brudspireabuskar som stod utanför den murade uteplatsen som gjorde att ritningen inte stämmer.
Jag älskar att ha olika ställen att sitta ner på och bara njuta eller ta en fika, här en av dem.
Här en annan.


Barn som kommer och hälsar på hos oss brukar förtjust utropa. -Dom har en riktig borg! när de kommer och ser vår murade uteplats. Ni ska få se bilder inne där när jag fått mer ordning.

Här är ännu en plats att sitta på, däremot vill jag ha en vit möbel där, letar efter en cafémöbel i gjutjärn men har inte hittat någon snygg till rätt pris än.

Här står en vit pion som säkert stått på samma plats i minst 20år, den är underbar.

Knoppar

Flädern har nu börjat blomma för fullt nu, till helgen blir det saft.
Jag tycker att rosenknoppar är så härliga. Jag tänkte lägga ut lite bilder från trädgården lite senare i dag.

söndag 24 juni 2007

Midsommarhelgen

Ja, då föll man för grupptrycket då. I går beställde jag ett eget exemplar av Franske stemninger... Jag är mycket nyfiken på den, boken kommer i slutet av veckan så jag får väl ge mig till tåls. Hoppas ni alla haft en underbar helg och att allt gått bara bra. På midsommarafton bjöd vi hem min bror, farmor och farfar, det blev jättelyckat. Bjöd på lite sill, ägg, färskpotatis och lax som förvärmare. Sedan blev det grillat med flera såser, som avslutning hade farmor bakat en supergod rulltårta med smörkräm och hallon. Dessutom hade jag bakat croissonter (eller bakat och bakat, öppnade en burk med smördeg som jag bakade ut, lite lätt måste man ju få ha ibland;)) som vi åt med lättvispad grädde och jordgubbar (som min goa farmor hade med sig). Här nedan syns några bilder från helgen.



Lantlifsanette ville att man skulle visa sina brödfat, och mitt såg ut så här i helgen.

lördag 23 juni 2007

Båttur

I dag var vi ute med båten och den som var ivrigast att få komma ombord var westien Wilma. Hon fullkomligt älskar att åka båt (även andra "ovanliga" fordon såsom skoter och bandvagn). Båt slår det mesta dock, helst vill hon sitta längst fram i fören och om det inte går tillräckligt fort krafsar hon på relingen... Hon är en mycket självständig och bestämd dam. Alla som har en westie känner nog till deras härliga temperament.











Florsjö gård värt ett besök

Om ni någon gång åker genom Hälsingland, kanske bara för att passera för att fortsätta till ett annat mål eller för att semestra där så tycker jag att ni inte ska missa Florsjö gård som ligger nära Söderhamn. Omgivningarna är så vackra och butiken är jättemysig, fikat är jättegott och jättetrevliga människor finns det där. Man kan ta med sig ett nummer av tidningen Lantliv ut i trädgården tillsammans med sin kopp kaffe och en god kaka och bara sitta och mysa. Jag tänkte ta en tur dit i sommar, så egna bilder kommer förhoppningsvis att kunna läggas upp här då.

torsdag 21 juni 2007

Glad midsommar!


Jag vill önska er alla en riktig glad midsommar!!!

Midsommar snart


I helgen var det meningen att vi skulle få besök av vänner från Stockholm, men de ringde i går och avbokade trist nog. Eftersom de flesta andra redan har gjort upp planer för midsommar får nog jag och pojkvännen sitta själva, visserligen gör det inte så mycket eftersom han är förkyld (kanske därför dom inte ville komma!?). Jag ska duka på inglasade verandan som syns här, det är otroligt mysigt att sitta och äta där medans man tittar ut över vattnet. Ibland när det åskar kan vi sitta där och titta på blixtarna som far över skyn och lyssna på knallarna och räkna hur långt bort den är. Blomman som står på fällbordet är köpt på Årstiden i Stockholm, den kallas "kungens knöl". Jag tycker hemskt mycket om den eftersom jag fått den av pojkvännen, tyvärr blir den lätt lusig om man glömmer att vattna den någon gång.


















onsdag 20 juni 2007

Husköp


I dag var det sista dagen för att lägga bud på huset jag berättat om tidigare. Vi ska nog ge ett bud enbart på huset eftersom det är så pass stort lån vi annars måste ta. Pratade med mäklaren och vi kunde ínkomma med anmälan något senare, så imorgon skickar vi nog in den... Det känns lite skrämmande samtidigt som det känns roligt (om man nu får köpa det).

tisdag 19 juni 2007

Lila toner

De här tog jag i går ute i trädgården, tänk att någonting som en enkel gräslök kan få så fina blommor! Man kan med fördel lägga dem som dekoration i salladen, det blir fint. Plockade rabarber som jag ska göra kräm på, den är så god att äta ljummen med lite gräddmjölk.

























Här tittar en söt liten westie fram under båten, vi tog en tur till sjön och allt som man kan krypa under är spännande.

Blomster


Blev inspirerad av det här arrangemanget som jag såg hos blomsteraffären. Mamma köpte små glasbollar som ska läggas i ett fint fat med vatten.

Besök i Järvsö

Nu är vi hemkommen från besöket i Järvsö och när jag bläddrar i nya Lantliv så ser jag att de har reportage därifrån, kul! Vi började med att äta lunch på Öjeberget, där har man otroligt fin utsikt (se bilderna). Vi besökte några av butikerna, bl.a Linkullen och en annan butik som säljer alster av Lena Linderholm, de butikerna ligger efter huvudgatan. Vi sprang in på Långhans café för att titta efter lite roliga saker, men de hade nog inte fått någon påfyllning än, det var rätt tunt, men fikat är supergott och miljön jättemysig, cafét ligger på andra sidan campingen och passar familjer bra eftersom de har en lekladugård som de yngre kan sysselsätta sig med. Om man åker ner till stationen så finns även ett fik där och intill fiket finns en liten butik som är öppet endast under sommaren, där inhandlade mamma lite te. Hon som driver butiken känns igen från Ica reklamen, jättetrevlig tjej!












På tur


I dag ska jag och mamma åka på en tur till Järvsö, ska titta in på lite olika ställen. Jag hoppas ett speciellt café har öppet så ska ni få se bilder därifrån också. Nyaste Lantliv som jag ännu inte fått (har nyss börjat prenum.) ser mysigt ut, det ska köpas i dag.

Foto:Tidningen Lantliv

måndag 18 juni 2007

Mitt första inlägg på den nya bloggen


Det här är det första inlägget som jag gör hos blogspot.com, ska testa om det är bättre än webblogg.se som jag har sedan tidigare. Orsaken till bytet är bl.a att det verkar finnas fler möjligheter till att ändra stilen på bloggen (typsnitt mm).

I dag följde jag med en väninna som skulle besöka ett medium! Hon fick sitta i 30minuter och samtidigt spelades samtalet in på band så att hon ska kunna lyssna på det senare. Jag satt i väntrummet utanför. Väninnan berättade att det var otroligt vad det stämde, typiskt nog hade hon ingen bandspelare i bilen så jag ska få lyssna på det en annan dag.

Såg att flädern håller på att slå ut i blom nu, då ska jag ta och göra lite flädersaft som är så himla gott.