tisdag 26 februari 2008

Bandvagn vs badrum

Min sambo gillar det mesta som låter vilket kan vara bra ibland (om bilen ex gått sönder). Vid andra tillfällen kan det vara jobbigt, som när det stod 2 krigsjeepar, en bil, en skoter, två motorcyklar från 40-talet och en bandvagn på gården. Man fick kryssa sig fram för att ta sig till brevlådan eller in i garaget, hur kul är det på en skala??? Jag har inte riktigt förstått hans intresse i att samla på sig saker, så när han gjorde sig av med en av jeeparna hurrade jag lite för mig själv. När han sedan kom för några veckor sen och sa att han även skulle sälja bandvagnen, hans ögonsten (näst efter mig får man ju hoppas;)) blev jag verkligen förbryllad och jag kommer att jubla när försäljningen är klar! för då är det dags att börja göra om i vårt badrum.

fredag 22 februari 2008

Helg

Nu är det snart helg-härligt! Trist nog är sambon norröver och åker skoter... Så jag blir själv i helgen. Å andra sidan behöver jag läsa ikapp lite studielitteratur så det passar ganska bra ändå. Dessutom har jag köpt Tove hem och trädgård som jag ska läsa lite senare och samtidigt dricka lite gott te ur mina nya muggar;)
Hoppas ni får en härlig helg!


Liten Wilma med älsklingsleksaken som vaktas noga.

onsdag 20 februari 2008

Kap!


I går gjorde jag ett kap. Tittade på reahyllan på en porslinsaffär och såg tre tekoppar med fat och tre kannor av märket Rörstrand (Swedish Grace). Jag kom hem med de tre kopparna och en av kannorna, det hela skulle gått på nästan 2000kr!!! Men nu blev det mer överkomligt, ca 450kr istället=) Glad blev jag! Mer av sånt tack!

I söndags åt vi en trerätters. Som förrätt blev det en smördegsbakelse fylld med kantareller och getost, efter det älgfilé med glaserade grönsaker och potatis och en enbärssås till det hela. Avslutningsvis stekt ostkaka med hemmagjord hallonsylt och luftig vispgrädde. Hjälp, nu blev jag så hungrig av att skriva om mat att jag nog måste äta någonting. Ha det så bra! Kram!

måndag 18 februari 2008

Vår i luften

I fredags åkte jag och sambon slalom hela dagen, lunchade på ett favoritställe och åt pasta med fläskfilé och bacon i whiskypepparsås *mumsigt*. Det var så otroligt fint väder och fåglarna kvittrade sådär som de gör när det snart är vår. Då känns livet härligt, sol behöver man annars blir livet tråkigt. Det som är bra med att studera är att man kan lägga upp studierna lite som man vill, vilket är bra om man har karaktär och kan hålla tiderna... Vilket jag kan ha lite svårt för då jag gärna vill hänga med på det mesta. Nyss pratade jag med min bror som ville ta en tur till Stockholm snart.
-ja visst visst, jag hänger på! Hörde jag mig själv svara...
Men det skulle vara mysigt att strosa runt (eller rättare sagt skena som en skållad råtta för att hinna med allt);)
Hoppas ni får en härlig vecka!

Den här härliga teburken skulle gärna få stå framme hos mig, den kommer från Inreda.com

onsdag 13 februari 2008

Systemkamera

Det börjar nog bli dags att köpa en ny kamera då vår gamla digitalkamera är väldigt opålitlig. Det går inte att ta ögonblicksbilder med den eftersom den är kinkig och drar in linsen precis som den behagar... Vilket kan vara väldigt frustrerande när man har en söt liten ekorre som sitter och snaskar på några frön utanför fönstret och vill ha ett kort på den. Precis när man ska fota så.. bssss åker den in... Så nu är jag på jakt efter en systemkamera, har tittat på Olympus E-410 då de fått rätt bra kritik och ligger bra i pris (vill helst inte lägga ut mer än max 6000kr). Ska snoka runt lite så får jag se om jag hittar något bättre, ge tips om ni har!

måndag 11 februari 2008

Klänningsfrossa

I helgen lade jag och sambon golv i vårt kontor som har starka vibbar från 70-talet. Nu känns det mer diskret, jag saknar inte det lite hysteriska golvet kan jag lova. Sambon tror vi inreder ett kontor, medan jag låter honom tro det och ser till att det finns plats för speglar, garderober mm;)
Jag passade på att gå igenom garderoben där inne och hittade en drös med klänningar, tre med prislappen kvar på... Det är inte så att jag inte gillar dem, jag fullkomligt älskar dem! En från HM i siden som jag sytt om, en annan från Liselott Westerlund och den tredje från Stylein. Jag måste helt enkelt hitta datum för en fest för att lufta dem.