tisdag 29 juli 2008

Varmt, varmare, varmast...
Varit ute i båt i tre dagar så nu är det land som gäller (i några dagar iaf).
Plockat många söta hallon (3,5L) svettigt värre!

torsdag 24 juli 2008


Äntligen börjar vämen sakta men säkert komma tillbaka! I dag ska vi bara vara hemma och pyssla, ligga vid bryggan och ta det lugnt. I morgon följer vi med mina föräldrar ut på sjön med deras båt en heldag, det ska bli härligt.

måndag 21 juli 2008

Jag gillar plättar i luften!


tisdag 15 juli 2008

Så här såg vår inglasade veranda ut innan jag målade om den. Längst till vänster syns en timmervägg som tidigare var mörkt blå, här är den vit men resten av rummet är furufärgat. Fy tusan så här efteråt förstår jag inte hur jag kunde stå ut med det så länge som jag gjorde. Bilden nedan visar hur det blev efteråt. Runt fönstren blev det gräddfärgat och på panelen en ljust grön nyans. Tänk vad lite färg kan lyfta ett helt rum!


söndag 13 juli 2008

Här är en bild från när vi åkte över Öresundsbron förra sommaren. Jag tycker om linjerna i bilden. I dag fick jag se till att ta hem hästen eftersom grannarna har sett en björn gå ca 100m från där han går... Så i natt får han sova inne och gå i närheten av huset under några dagar framöver, det känns tryggare så. Har gjort en jättegod plommonpaj som egentligen blev misslyckad då jag läste receptet lite halvt om halvt, men resultatet blev riktigt bra. Lägger upp bild oh recept senare.

onsdag 9 juli 2008

Den här buketten plockade jag in förra veckan, nu är de överblommade. Har varit på en trevlig tur tillsammans med en kompis i dag, tyvärr hade batteriet till kameran laddat ur så inga bilder blev det=(
I går var jag och sambon ut och åt tillsammans med ett större gäng och i kväll blir det kanske också utgång fast lite lugnare. Vi får se hur det blir. Vet inte varför men så fort det blir rea så hittar jag massor med fantastiska klänningar som oftast passar bättre för fest än vardag. Det slutar med att jag hr fulla garderoben med dessa klänningar och som dessutom bara får luftas någon gång ibland. Jag hittade en sådan klänning här om dagen så nu måste jag hitta en lämplig fest att gå på också;).

tisdag 8 juli 2008

Nu fungerar det att ladda upp bilder igen=)
Bakade en mycket mumsig kaka som fått högsta betyg av omgivningen här, inte illa va!?
Receptet kommer från boken Mitt eget kafé av M.Öhrn vilkas böcker är riktigt bra med mycket gott i!

200gr smör
200gr mörk choklad
4 ägg
2dl strösocker
2½dl mjöl
1krm salt
smält smör och choklad i vattenbad och låt svalna en aning. Vispa ägg och socker och häll ner chokladen sakta under omrörning. Tillsätt resten. Grädda i smord form 15min i 200C.
Topping på kakan
2½dl grädde
1½msk kakao
1½msk florsocker
2 dubbla förp daim.
Blanda allt utom daimen och vispa upp, tillsätt sedan daim som är sönderhackad. Toppa detta på kakan när den är avsvalnad.

Tusan det går inte att lägga in bilder... Och jag som hade en bild på en ljuvlig kaka... Ja ja, lägger upp den när det funkar igen. Ha det så bra!!!
Det här är min favoritpelargon, den blommar för fullt just nu. Förkylningen har äntligen börjat gå tillbaka i alla fall som tur är eftersom vi har hela veckan full. Ska strax göra mig i ordning för att åka iväg och äta middag tillsammans med sambons arbetskompis och dennes släkt. Solen skiner just nu men undrar om den fortsätter att göra det sen också? Ska nämligen sitta utomhus och äta och det gör att det blir svårt att planera klädsel för kvällen. Får nog ta med ombyte...

torsdag 3 juli 2008


Snuvan verkar ha mig i stadigt grepp tyvärr... Nu är det snart helg och imorgon ska jag masa mig iväg för att hämta mina skor=) lite uppiggande att få göra av med lite pengar, tänk att lite handlande kan göra en piggare, lite skumt. Fast å andra sidan är det ju de ultimata ballerinaskorn, det är inte varje dag man hittar på ett sånt par. Nästa vecka är alla dagar utom en inbokad på diverse äventyr och goda middagar. Måste se till att bli frisk så att jag får gå ut och röra på mig. Rosen ovan kommer från vår buskros som växer så att det knakar. Den är närmare två meter nu och för två år sen var den cirka tjugo centimeter...


onsdag 2 juli 2008


Är fortfarande snuvig så jag ligger lite lågt och lägger upp några bilder på några av mina pellisar. Vill inte vara sjuk nu när det är sommar!