söndag 28 september 2008




Det här underbara doftljuset kommer från butiken Accessora. Jag älskar doften och kommer att lyxa till det någon mörk höstkväll med att tända det och njuta av härliga inredningstidningar samtidigt. Jag älskar dessutom den snygga förpackningen som ljuset kommer i också. Duken på bordet kommer från Åhléns och var helt perfekt för oss grispellar då ytan är vaxad, dvs slask tas enkelt bort med en trasa och man slipper tvätta.


lördag 27 september 2008


Nu kan man vinna boken Jul hos Hedvig och jag. Boken kommer från butiken Nordljus. Gå och tävla!

fredag 26 september 2008

Det har varit en stressig vecka med massa att göra. Var på Mamma Mia i fredags för en vecka sen, filmen var lika bra som jag hört att den skulle vara! En riktigt må-bra-film. Sambo har börjat engagerat sig i badrumsfrågan så jag hoppas vi har ett "nytt" badrum runt jul/nyår. Då ska jag bada och använda badskummet med lin från Côté Bastide som tills dess får det stå i skåpet och se fint ut. Det som är på agendan i dag efter att sambon anlänt hem är att få på takpappen på lusthuset, ska bli skönt att inte behöva oroa sig att en skur ska komma och förstöra taket nu när det är så fint.

fredag 19 september 2008


Då vårt kontor/klädkammare ser mer ut som ett förråd (ett ostädat sånt) just nu, har det blivit högsta prioritet att försöka få någon slags ordning i kaoset. Sambon ska ringa på ett skrivbord jag hittat på annons, jag hoppas hoppas att det finns kvar! Utan skrivbord är det inget kontor! Efter skrivbordet är det ett mindre vitrinskåp som ska köpas in, vad jag ska ha det till får ni se när det är inköpt.
Hjärtat ovan fick jag av mitt hjärta.

onsdag 17 september 2008

En skål full med plommon är inte helt fel. Riktigt snyggt är det också. Tyvärr hann vi inte äta upp alla plommon och tyvärr har vi haft fullt upp (läs:varit lata) så de ser inte lika goda ut nu. De är inte längre gula och röda utan mer bruna med lite svampaktiga fläckar... Dags att städa bort lite tror jag. I dag blir det pasta med bacon, lök och timjan i gräddig sås till middag.

söndag 14 september 2008




I fredags hade vi bjudning för några vänner till oss. Det blev kräftor och paj (jag äter inte de röda små sakerna). Vi hade det mysigt värre, satt på glasverandan och hade brasan i vardagsrummet igång, det blev varmt och skönt. I går fyndade jag lite saker, bild får komma senare. Nu ska jag iväg och hjälpa till med golvinläggning hos vänner.

måndag 8 september 2008

När jag och sambon hälsade på vänner fick vi en frukost som heter duga, mycket gott och vackert dukat. Nu måste jag sätta fart här hemma så att det händer saker.
Tävling hos Lockas lilla längtan

söndag 7 september 2008

Dessa funkiablad håller sig riktigt bra inne i en vas. Nu när nästan alla mina blommor har blommat över så förlitar jag mig på dessa. I dag blir det fullt upp, har redan hunnit att dammsuga och gjort klart lingondrickan (klockan är inte ens 9!). Det känns lite kyligt i huset så jag ska tända upp i kaminen nu. Hoppas helgen varit bra!

fredag 5 september 2008

Så typiskt att Florsjö gård har stängt nu när jag äntligen har vägarna förbi. Traditionen är att åka dit varje sommar och frossa i vackra saker och fika i deras trädgård. Men men, jag får skylla mig själv att jag inte hade koll på tiderna, de flesta sommaröppna ställena stänger aug-sept. En jättekul sak är att de ska vara med i tidningen Lantliv! Bild: Florsjö gård
Min sambo och hans systers häst, söt va!?


tisdag 2 september 2008

Här hemma är det riktigt ruskväder, grått och regn har hållt i sig sen jag vaknade i morse. Man märker verkligen att hösten börjar närma sig. Tittar på kort från sommaren och längtar redan efter en ny. Jag klarar inte av att lägga upp några matbilder för tillfället eftersom jag är så grymt hungrig, ska vänta med att äta tills min käre sambo dyker upp och gör mig sällskap vid matbordet. Det blir rester, men helgrillad fläskfilé är inte fy skam, med (nygrillade) strips, vitlöksbaguette och god kall sås...